Държавата да инвестира в наука, нови технологии и модернизация в

...
 Държавата да инвестира в наука, нови технологии и модернизация в
Коментари Харесай

Иван Кръстев, БСП: Държавата да инвестира в наука и модернизация в комплекса „Марица Изток“

 Open photo

 

„ Държавата да влага в просвета, нови технологии и рационализация в комплекса „ Марица Изток “, с цел да може да работи допустимо най-дълго и да обезпечава независимостта на страната ни, вместо да се разсъждава по тематиката за затваряне на работещи мощности. Видя се в изискванията на тази рецесия какъв брой е по-добре да сме енергийно самостоятелни, това значи - на ниска цена ток за бита и промишлеността, по-конкурентни цени за българските производители, по-високо добавена стойност на българския експорт, надлежно по-бързо растяща стопанска система “, това сподели някогашният зам.-министър на труда и обществената политика Иван Кръстев, втори в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в студиото на ТВ „ Стара Загора “.

„ Трябва да се знае ролята на Маришкия басейн освен в България, а и в Европа. Благодарение на работата на комплекса „ Марица Изток “ има стабилно електроснабдяване в Гърция, Северна Македония, Албания, Сърбия и част от Турция. В тази обстановка, в която се намира Европа и светът, въобще не би трябвало да се приказва за ограничение работата му в околните десетилетия, това са базови мощности в целия район. Те обезпечават десетки хиляди работни места със обвързваните услуги и производства в областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол. Около 110 хиляди души работят директно и индиректно в комплекса, получават над междинните за района приходи, това подсигурява по-високо качество на живот, подсигурява българската енергийна сигурност на целия Балкански полуостров “, акцентира изключителната роля на комплекса Кръстев.

„ Освен енергетиката и ориста на Маришкия басейн, наш приоритет е и развиването на Старозагорския район – да го създадем стопански удобен за вложителите, да съхраним работните места и да се основат нови, с цел да стане по-добро място за живеене и работа тук на младите фамилии с преимуществата на обществената политика “, сподели Велина Атанасова с преференция 107 в листата на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Надяваме се да увеличим поддръжката си в изключителния парламентарен избор в неделя и Българска социалистическа партия да стане основен фактор след 2-ри октомври. Обществото видя разсъдъка и достолепието, което левицата прояви в съдружното ръководство на страната, както и всички политики, които реализирахме, точно по тази причина политиката ни би трябвало да бъде продължена, с цел да премине народът ни по-леко през тежката зима “, добави тя.

„ Нашите цели са високи приходи, правдивост в обществената, осигурителната и данъчната система, както и взаимност сред поколенията. Ние бяхме постоянен и свързващ фактор в предходното ръководство, ние умеем да водим разговор, да слагаме ясни цели, да ги пазиме и да сплотяваме останалите в постигането на нашите цели, като увеличените пенсии и обществените ограничения. Нашата цел е да помогнем на уязвимите общности, на по-нискодоходните групи от популацията, на фамилиите с деца, на възрастните, с цел да усетят рецесиите по най-малък метод. След съдружното ни ръководство оставихме най-ниската безработица, записана у нас, запазихме работните места и посредством инструментите на страната въведохме облекчения и обезщетения “, обобщиха социалистите и приканиха: „ На 2-ри октомври гласоподавателите да посочат номер 28 в бюлетината, тъй като ние доказахме, че сме рационални, диалогични, уравновесени. Българска социалистическа партия е била, е и ще бъде гаранция на качеството на живот в България “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР